Värikylpy: Aloita tästä

Vauvan ja vanhemman yhteinen lempeä taideseikkailu
Värikylpy: Aloita tästä

Mikä värikylpy on?

Porin lastenkulttuurikeskus käynnisti ensimmäiset alle 1-vuotiaille suunnatut Vauvojen värikylpy -työpajat vuonna 2003 yhteistyönä Porin taidemuseon kanssa. Laajan kysynnän myötä toimintaa on kehitetty ja laajennettu Värikylpy-metodin mukaisesti yli 1-vuotiaiden työpajoihin, aikuisille sekä erityisryhmille. Vauvojen värikylpy -toimintaideasta ja sen kehittämisestä vastaa Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja Päivi Setälä yhdessä ohjaajien kanssa. Porin lastenkulttuurikeskuksen kautta Vauvojen värikylpy -toiminta on levinnyt Suomessa ja kansainvälisesti.

Tartu värikylpyhetkeen

Pysähdy tutkimaan maailman pieniä ihmeitä vauvasi omalla ainutlaatuisella tavalla.

Ohjatuissa värikylpypajoissa tutkiva leikki ja maalausmateriaalit muodostavat huolellisesti suunnitellun ja valmistellun elämyksellisen kokonaisuuden. Pienet taiteilijat tarkkailevat toisiaan ja iloitsevat yhdessä tekemisestä. Värikylpy on moniaistinen kokemus, jossa vauva tarkastelee maailmaa. Tutkimisesta jää jokaisen vauvan oma ainutlaatuinen taiteellinen jälki. Vanhemman ja vauvan välinen yhteys kantaa läpi uuden ja ihmeellisen.

Kuvien kautta löydät kolme erilaista tapaa koota kotiin yhteinen värikylpyhetki. Voit yhdistää värileikkiin myös musiikkia tai tuttuja loruja.

Maalaamisen kokeilemista varten on poimittu muutamia helposti saatavia materiaaleja.

Ohjeet on suunniteltu vauvaikäisen ja vanhemman yhteisiä hetkiä varten, mutta voit soveltaa niitä isommallekin lapselle. Muistathan aina huolehtia riittävästä turvallisuudesta ja lämmöstä. Tunnet vauvasi parhaiten ja tiedät mikä ehdotuksista sopii teille. Kaikkein tärkeintä on, että olet koko värikylpyhetken ajan lähellä ja läsnä.

Lempeitä yhteisiä hetkiä!

Värikylvyt löydät tästä

Värikylpy: Sukella siniseen

Värikylpy: Pujahda pyöreään

Värikylpy: Tunne taulu

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Minikoulu
Puuha
Minikoulu: sarjakuva

Minikoulu: sarjakuva

Puuha
Ulkoilu
Luontoretket

Luontoretket

EMMA
Puuha
EMMA: etätehtäviä koululaisille

EMMA: etätehtäviä koululaisille