Värikylpy: Pujahda pyöreään

Värikylpy: Pujahda pyöreään

Värileikki

Pyöreä on tuttu, turvallinen ja innostava muoto. Kukkuu! Pallo piiloutuu harson taakse yhä uudestaan. Yhteisen leikin toistuminen naurattaa

Värikylpyhetken aluksi tutkitaan värejä ja muotoja erilaisten esineiden ja kankaiden avulla. Materiaaleja valitessa voit miettiä värin lisäksi myös miltä ne tuntuvat ja kuulostavat. Ihmetelkää yhdessä, miten nauhasta pyöritelty pallo aukeaa vauvan käsissä pitkäksi viivaksi. Kokeilkaa, miten pallot pyörivät vaikkapa muovisen keittiökulhon sisällä.

Läsnäolo

Jokainen vauva tutkii omalla tyylillään. Joku sukeltaa suoraan seikkailuun, toinen kokeilee asioita ihan varovasti. Lähellä oleminen ja yhteinen ihmettely viestii vauvalle, että hän on tärkeä ja rakastettu juuri sellaisena kuin on.

Värileikkiin tarvitset

Kotoa löytyviä palloja ja muita turvallisia pyöreitä esineitä. Palloksi kieputettuja huiveja, trikoonauhaa tai eri tuntuisia kankaan paloja.

Maalaus

Vauva viestii herkästi milloin teos on valmis.

Maalaukseen tarvitset

Vahvaa paperia pyöreäksi leikattuna, paperista leikattuja pienempiä ympyröitä, kotimaisia puolukoita, mangososetta.

Maalaaminen

Tiputtele muutama puolukka paperille kuin ne olisivat pieniä pyöreitä palloja. Tutkikaa yhdessä puolukoiden liikettä ja niistä jääviä jälkiä. Valuta hiukan mangososetta paperille. Lopuksi voitte lisätä teokseen muutamia erivärisiä paperiympyröitä. Ne tarttuvat kiinni keltaiseen mangomaaliin.

Turvallisuus

Marjat ja mangosose ovat liukkaita. Pysythän aina niin lähellä, että yletyt ottamaan vauvan kiinni.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Minikoulu
Puuha
Minikoulu: sarjakuva

Minikoulu: sarjakuva

Puuha
Ulkoilu
Luontoretket

Luontoretket

Puuha
Värikylpy: Aloita tästä

Värikylpy: Aloita tästä