Seikkailutaide: Valomaalaus

Hei sinä ihana seikkailutaiteilija!

Me Lasten kulttuurikeskus Aurorassa kumppanimme Seikkailutaidekoulun kanssa ajattelimme houkutella sinut seikkailemaan luontoon ja sukeltamaan hyvänmielen maailmaan luovien tehtävien avulla. Yhteistyömme tuloksena löydät tältä sivulta 8 vinkkiä erilaisiin leikkeihin ja elämyksiin. Me auroralaiset ja Seikkailutaidekoulun Verna ja Satu toivomme, että koet ilon ja hauskuuden hetkiä vinkkien avulla! Ota aikuista kädestä kiinni ja sukeltakaa yhdessä maailmaan, jossa kaikki on mahdollista.

Ilahduta muitakin ja jaa hetkesi, #auroranseikkailutaidevinkit!

Seikkailutaide: Valomaalaus

Valomaalaus on taianomaista hassuttelua, joka tuottaa kauniita valokuvataideteoksia!

Kokeilkaa valomaalausta ensiksi tietokoneella, johon on ladattu ilmainen valomaalausohjelma. Ohjelma näyttää maalauksen muodostumisen reaaliajassa, joten se havainnollistaa tekniikan lapsille hyvin ja on erityisen hauskaa! Tässä käytämme ohjelmaa nimeltä lpl-mercury. Samalla lailla toimii myös kännykällä sovellus nimeltä Light Painting (sovelluksen kehittäjä Wow! Stuff). Muitakin vastaavia sovelluksia on olemassa.

Jos haluatte paremman kuvanlaadun varsinaisiin teoksiin, käyttäkää harjoitusten jälkeen kameraa, jonka suljinaikaa voi itse säätää. Jos saatte tilan tarpeeksi pimeäksi, kokeilkaa esim 10 sekunnin suljinaikaa.

Kuvaavaa laitetta ei voi pitää kädessä, sillä ne heiluvat pitkällä valotusajalla. Siksi se täytyy laittaa jalustalle tai vaikka pöydälle.

Kuvaustilanteessa asetelkaa kaikki kuvausvälineet valmiiksi ja pimentäkää ikkunat ja kaikki valonlähteet tilassa. Katsokaa että kaikki lapset tietävät oman tehtävänsä: yksi voi pimentää tilan, toinen painaa kameran laukaisinta ja loput tehdä valomaalausta, katsoa sivusta jne. Valomaalauksen tekijät voivat antaa ohjeet valojen pimentäjälle ja kuvaajalle. Kokeilkaa eri värisiä valoja, taskulamppuja, valosarjoja jne. Liikkukaa tilassa, leikkikää, tanssikaa, hassutelkaa, katsokaa mitä tapahtuu!

Voitte myös kokeilla tehdä valomaalauksella muotokuvia. Joku menee kuvan keskelle malliksi ja muut valaisevat mallin esimerkiksi sivuilta taskulampuilla, kuten kuvissamme. Malli voi liikkua ja valo osua häneen eri paikoissa tai asennoissa jolloin yksi malli tallentuu kuvaan useita kertoja. Valomaalauksessa kaikki on mahdollista ja teokset ovat taianomaisen hienoja aina! Voitte keksiä jotain ihan omaa ja vielä parempaa!

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Seikkailutaidevinkki
Seikkailutaide: Grafiikka

Seikkailutaide: Grafiikka

Seikkailutaidevinkki
Seikkailutaide: Paljasjalkapolku

Seikkailutaide: Paljasjalkapolku

Seikkailutaidevinkki
Seikkailutaide: Kiva savimassa

Seikkailutaide: Kiva savimassa