Seikkailutaide: Grafiikka

Hei sinä ihana seikkailutaiteilija!

Me Lasten kulttuurikeskus Aurorassa kumppanimme Seikkailutaidekoulun kanssa ajattelimme houkutella sinut seikkailemaan luontoon ja sukeltamaan hyvänmielen maailmaan luovien tehtävien avulla. Yhteistyömme tuloksena löydät tältä sivulta 8 vinkkiä erilaisiin leikkeihin ja elämyksiin. Me auroralaiset ja Seikkailutaidekoulun Verna ja Satu toivomme, että koet ilon ja hauskuuden hetkiä vinkkien avulla! Ota aikuista kädestä kiinni ja sukeltakaa yhdessä maailmaan, jossa kaikki on mahdollista.

Ilahduta muitakin ja jaa hetkesi, #auroranseikkailutaidevinkit!

Seikkailutaide: Grafiikka

Tämä tehtävä juhlistaa sitä, että roskatkin voivat olla kauniita tai ainakin mielenkiintoisia. Samalla siivotaan vähän pihaa ja lähimetsää ja puhutaan roskaamisesta.

Ensiksi kerätään materiaaleja seikkailuretkellä vaikka kodin pihalta. Kasvattaja osoittaa lapsille alueen, josta roskien kerääminen on turvallista ja valvoo mitä kerätään. Etukäteen sovitaan millaisia roskia ei saa kerätä. Alueesta riippuen roskat ovat hyvin erilaisia: jostain löytyy maahan pudonneita muttereita, jostain parittomia kurahanskoja, jostain karkkipapereita.

Jos roskat eivät inspiroi, seikkailuretkeltä voi kerätä monenlaista muutakin grafiikan kokeiluihin sopivaa. Testailkaa puusta maahan pudonnutta kaarnaa, litteitä kiviä, siemenkotia, havupuiden pudonneita oksia, käpyjä tai pihlajanmarjaterttuja! Eläviä kasveja ei revitä.

Sisällä löydökset voi pestä ja kuivata. Sitten tehdään grafiikkaa!

Värin telaamiseen tarvitaan alusta. Me käytämme piirtoheitinkalvoa tai muovitaskua, joka on reunoista teipattu pöytään kiinni. Alustalle laitetaan painoväriä, joka on tarkoitettu linoleum, soft cut tai press print -grafiikkaan. Tällainen väri myydään nimellä Block print -väri. Se on vesiliuokoista ja riittoisaa. Värin kuuluu olla paksua eikä siihen lisätä vettä. Myös pulloväriä voi kokeilla.

Väri telataan kalvoa vasten tasaiseksi kerrokseksi kumitelaan. Väriä on sopiva määrä kun se ”ritisee” telatessa eli siitä kuuluu pieni ääni!

Sitten roskaan tai muuhun löydökseen telataan väri ja se vedostetaan eli painetaan paperia vasten. Painamisessa suojana on hyvä käyttää esim talouspaperia. Kaikenlaista voi keksiä ja kokeilla!

Toinen hauska tapa tehdä grafiikkaa on monotypia kalvolla. Siinä piirtoheitinkalvolle telataan väri, jota poistetaan lastalla tai tikulla piirtämällä ja lopuksi väri vedostetaan paperille. Kahdella värillä voi telata liukuvärejä.

Hauskoja taidehetkiä!

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Seikkailutaidevinkki
Seikkailutaide: Valomaalaus

Seikkailutaide: Valomaalaus

Seikkailutaidevinkki
Seikkailutaide: Paljasjalkapolku

Seikkailutaide: Paljasjalkapolku

Seikkailutaidevinkki
Seikkailutaide: Kiva savimassa

Seikkailutaide: Kiva savimassa