Seikkailutaide: Paljasjalkapolku

Hei sinä ihana seikkailutaiteilija!

Me Lasten kulttuurikeskus Aurorassa kumppanimme Seikkailutaidekoulun kanssa ajattelimme houkutella sinut seikkailemaan luontoon ja sukeltamaan hyvänmielen maailmaan luovien tehtävien avulla. Yhteistyömme tuloksena löydät tältä sivulta 8 vinkkiä erilaisiin leikkeihin ja elämyksiin. Me auroralaiset ja Seikkailutaidekoulun Verna ja Satu toivomme, että koet ilon ja hauskuuden hetkiä vinkkien avulla! Ota aikuista kädestä kiinni ja sukeltakaa yhdessä maailmaan, jossa kaikki on mahdollista.

Ilahduta muitakin ja jaa hetkesi, #auroranseikkailutaidevinkit!

Seikkailutaide: Paljasjalkapolku

Paljasjalkapolku on sisä- tai ulkotiloissa oleva polku, jonka voi kävellä paljain jaloin. Polun on tarkoitus tuntua kivalta ja / tai jännältä jalkoihin ja vähän hieroa jalkapohjan herkkiä pisteitä!

Paljasjalkapolun voi toteuttaa monella tavalla. Sisälle voi rakentaa polun, jossa on eri tuntuisia “laattoja” joita kävellään paljain jaloin. Laatat voivat olla esim. kuplamuovia, vati täynnä hiekkaa jonka jälkeen kynnysmatto, vati täynnä vettä jonka jälkeen pyyhe, rapiseva sanomalehden sivu, pyöreitä pikkukiviä tai golfpalloja tarjottimella tai mitä kotoa löytyykään.

Me halusimme tehdä paljasjalkapolustamme sään ja vuodenaikojen vaihtelut kestävän. Siksi valoimme paljasjalkapolun laatat betonista. Tässä parhaat vinkkimme:

  • Polkua varten tarvitset pesuvateja tms muoviastioita yhtä monta kuin haluat laattoja, sementtilaastia*, hengityssuojaimen ja kumihanskat, kanaverkkoa ja pihdit, ison ja pienen lapion, vettä, tiskiainetta, ruokaöljyä, siveltimen, muovipusseja sekä pyöreitä kiviä, joita voi lasten kanssa etsiä etukäteen.
  • Leikatkaa kanaverkosta valmiita muottien kokoisia paloja laatan tukirakenteeksi. Sekoittakaa kupissa ruokaöljyä ja tiskiainetta. Sivelkää ohuesti seoksella muottien sisäpinnat.
  • Aikuinen sekoittaa betonin hengityssuoja päällä ja kumihanskat kädessä ja sinä aikana lapset katsovat kauempaa. Betoniin sekoitetaan vettä vähän kerrallaan kunnes koostumus muistuttaa perunamuussia. Pienien määrien sekoitukseen riittää lapio, mutta sillä on tärkeä kaapia aivan pohjia myöten.
  • Sitten lapset voivat tulla mukaan, mutta kädet pitää suojata kumihanskoin. Lapioikaa muottien pohjalle muutama sentti betonia ja painelkaa kanaverkko betonin päälle. Lapioikaa betonia niin että verkko peittyy.  Me teimme n. 10 cm paksuisia laattoja.
  • Nyt alkaa luova osuus – asetelkaa kivet laattoihin niin, että ne ovat puoliksi betonipinnan alla ja puoliksi päällä. Katsokaa tarkkaan, että kivissä ei ole teräviä kohtia. Koputelkaa ämpärin reunoja jotta ilmakulpat nousevat ylös.
  • Laittakaa laatat kuivumaan löyhästi muovin alle, esim auki leikattu muovipussi käy hyvin. Antakaa kuivua 4 vuorokautta. Laattoja kannattaa suihkutella kerran päivässä vedellä niin ne kuivuvat hitaasti ja kestäviksi. Kun laatat ovat kuivuneet, irroittakaa ne muoteista. Suunnitelkaa polun paikka ja laattojen välinen etäisyys. Kaivakaa maahan sopivat kolot niille ja asetelkaa laatat polulle. Riisukaa sukat ja kengät ja nautiskelkaa!

*Käytimme sementtilaastia (S30) jonka ostimme rautakaupasta. Tämä laasti sisältää kaiken, joten riittää että siihen sekoitetaan vain vesi. Polkuun meni 2 kpl 25 kg säkkiä, jotka maksoivat alle 15 €.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Seikkailutaidevinkki
Seikkailutaide: Valomaalaus

Seikkailutaide: Valomaalaus

Seikkailutaidevinkki
Seikkailutaide: Grafiikka

Seikkailutaide: Grafiikka

Seikkailutaidevinkki
Seikkailutaide: Kiva savimassa

Seikkailutaide: Kiva savimassa