Minikoulu: arkkitehtuuri

Arkkitehtuurissa on kyse erilaisista tiloista, taloista ja kaupungeista. Tilat ja talot on suunniteltu erilaisia käyttötarkoituksia varten ja ihmisen mittasuhteisiin sopiviksi. Niiden tulee olla myös kestäviä. Taloista ja niiden väliin jäävistä tiloista syntyy kortteleita, asuinalueita ja kokonaisia kaupunkeja.

Lähde löytöretkelle arkkitehtuurin maailmaan: mittaile ympäröiviä tiloja omalla kehollasi, tutki ja testaa kestäviä rakenteita ja rakenna kokonainen kaupunki pienoiskoossa. Löytöretkellä tarvittavat materiaalit löytyvät jokaisen kotoa. Hyvää matkaa!

Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki ja Kaupunkitapahtumat Espoo toteuttivat yhdessä lapsille, nuorille ja aikuisille sopivan opetusvideosarjan arkkitehtuurin maailmaan. Sarja koostuu kolmesta eri jaksosta.

Minikoulu: arkkitehtuuri

Jakso 1: Ihmisen mittaiset tilat

Ensimmäisessä jaksossa opetellaan mittakaava. Tarvitset valkoista paperia, lyijykynän, kumin, viivottimen, sakset sekä, värikyniä tai vesivärit. Opettajana on Minna-Mari Paija.

Jakso 2: Sanomalehtirakenteet

Toisessa jaksossa Anna näyttää keinoja hahmottaa tilavuutta ja harjoitellaan rakenteiden tekemistä. Tarvitset sanomalehden, liimapuikon, grillitikun, sakset ja teippiä. Opettajana on Anna Pietilä.

Jakso 3: Vihreä maitotölkkikaupunki

Kolmannessa jaksossa rakennetaan taloja, kaupunkia sekä maisemaa. Tarvitset maito- tai mehutölkkejä, paperia tai maalia, viivottimen, kynän, sakset, paperiliimaa, teippiä ja mattoveitsen, jos sinulta sellainen löytyy. Opettajana on Aada Taipale.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Minikoulu
Puuha
Minikoulu: sarjakuva

Minikoulu: sarjakuva

Minikoulu
Liikunta
Minikoulu: baletti

Minikoulu: baletti

Minikoulu
Liikunta
Minikoulu: sirkus

Minikoulu: sirkus