Matinkylän seikkailuradio

Seikkailuradio ohjaa sinut seikkailulle Matinkylään!

Kiinnostaisiko sinua tietää millaista elämää Espoossa ja Matinkylässä elettiin kivikaudella ja keskiajalla? Entäs kuka mammuttien aikaan tallusteli Matinkalliolla jos ei itse mammutti?

Seikkailuradiota kuuntelemalla saat tietää, miten nykyajan Matinkylässä voisi päästä näkemään dinosauruksia! Kerromme miksi Matinkylä on perustettu juuri tälle paikalle ja mistä bongaat reitin parhaan kiipeilypuun. Lopuksi kuulet, millainen ihminen on aito matinkyläläinen ja teet kanssamme mielikuvamatkan kivihiilikaudelle!

Matkalle alkaa Matinkylän Piispansillalta. Laita kuulokkeista seikkailuradio päälle ja ota liitteenä oleva kartta mukaan – mainiota seikkailua!

Kokonaisuuden on toteuttanut Seikkailutaidekoulu.

Matinkylän seikkailuradio

Seikkailuradio ja -kartta

Tämä kartta ohjaa sinut kulkemaan seikkailureitin Espoon Matinkylässä. Karttaan liittyy myös äänite, Seikkailuradio, jossa on hurjan paljon lisätietoa kartan kohteista. Seikkailuradiota kuuntelemalla saat tietää, miten dinosaurukset liittyvät Matinkylään ja miten niitä voisi nykyajan Matinkylässä päästä näkemään. Kuulet millaista elämää Espoossa ja Matinkylässä elettiin kivikaudella ja keskiajalla ja kuka mammuttien aikaan tallusteli Matinkalliolla jos ei kerta mammutti. Kerromme saniaisista ja kortteista ja selvitämme, mitä oikeastaan on se bensa, jota reitin lähellä olevalla asemalla tankataan parhaillaan. Lopuksi kuulet, millainen ihminen on aito matinkyläläinen ja teet kanssamme mielikuvamatkan kivihiilikaudelle!

Hyvää seikkailua!

1. Lähtöpiste
Seikkailu alkaa ostoskeskuksen ulkopuolelta, tieltä nimeltä Piipansilta. Täällä voi tutkia uutta, kiiltävää ja täyteen rakennettua Matinkylää. Mutta mitä muuta Matinkylä on kuin metroasema ja ostoskeskus?

2. Nelikkotien kallioseinämä
Kun kuljet Nelikkotiellä, kiinnitä huomiota upeaan kallioseinämään, jossa harmaa ja punertava kivi vuorottelevat raitoina. Matinkylän seikkailureittimme inspiroituu kalliosta, jonka päälle Matinkylä on rakentunut.

3. Matinkallio
Matinkallio on hieno kallio keskellä Matinkylän vilskettä. Kartassa on keltaisella merkitty reitti, jota pitkin voi kivuta kalliota näköalapaikalle, joka on merkattu tähdellä. Siellä on hieno kelopuu ja näkymä, joten sieltä voi tarkkailla Matinkylän elämää ja rauhoittua vilskeen keskellä. Toinen vaihtoehto on mennä metsän vierustaa punaisella katkoviivalla merkattua reittiä. Siellä voi nähdä vaikka rusakon!

4. Muinainen rantaviiva
Kalliolta alas kavutessasi kävelet muinaisen meren rantaviivan alapuolelle, ja tämän pisteen jälkeen koko loppureitti on entistä merenpohjaa! Vaikka muualta Espoosta on löytynyt paljon arkeologisia löydöksiä ja kaikenlaista jännittävää kuten mammutin poskihammas ja hienoja esihistoriallisia koruja, juuri Matinkylän alueella ei ole ollut mammutteja tai kivikautisia kyliä, koska silloin alue oli merenpohjaa.

5. Muraali ja räjäytetty kallio
Tässä kohdalla Matinkylän kalliota on räjäytetty, rakennuksien alta pois. Samalla kohdalla voi nähdä muraalin, joka kuvaa Matinkylää ja sen luontoa. Sen on maalannut taiteilija Andrej Zikic.

6. Kiipeilypuu
Tässä kohdalla on reitin virallinen kiipeilypuu, joka on hyvä lisä mihin tahansa seikkailuun. Puussa istuskellessasi voit myös kurkistella Nelikkotien toiselle puolelle. Siellä sijaitsi keskiajalla Mattbyn kylä, jossa oli 4 taloa. Matinkylä on siis ollut samalla nimellä ja samalla paikalla yli viisisataa vuotta. Se perustettiin alun perin Gräsa-joen varrelle, joka oli silloin suurempi kuin nykyään. Voit yrittää kuvitella, miltä neljän talon keskiaikainen kylä on siinä kohdalla näyttänyt.

7. Bensa-asema
Bensa-aseman kohdalta käänny Matinpuronpolulle. Se vie sinut kohti seikkailun päätepistettä!

8. Puro
Sitruunankeltaisen sillan luona on mitä mainioin paikka syödä eväitä. Tutki myös pientä jokea, jonka takia Matinkylä sijaitsee näillä seuduilla.

Ps. Valkoisen penkin takaa lähtee pieni metsäpolku, jos seikkailu vielä kutkuttaa! #seikkailuradio

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Taide
Ulkoilu
Kaupunkireitti
Träskändan Puistosinfonia -ääniteos

Träskändan Puistosinfonia -ääniteos

Kaupunkireitti
Ulkopakopeli
Liikunta
Ulkoilu
Urban Espoon keskus -ulkopakopeli

Urban Espoon keskus -ulkopakopeli

Kaupunkireitti
Liikunta
Ulkoilu
Ulkopakopeli
Urban Matinkylä -ulkopakopeli

Urban Matinkylä -ulkopakopeli