Luontoretket

Metsässä on ihana retkeillä ja aistia luonnon tuoksuja, tunnelmaa ja pintoja. Luonto-Liiton Uudenmaan piiri on koonnut viisi vinkkiä luontoretkille. Kevät on hyvää aikaa tutustua myös uusiin metsä- ja puistoalueisiin omassa kotiympäristössä tai sen ulkopuolella. Espoon luontoalueisiin voit tutustua täällä.

Luontoretket

Herkkuhetki nuotiolla

Retki ei ole retki ilman kunnon eväitä. Pakkaa reppuun keksejä, suklaata ja vaahtokarkkeja ja kokoa niistä ihanat leivokset; Laita keksin päälle makeiset ja kanneksi toinen keksi. Grillaa nuotiolla, kunnes suklaa ja vaahtokarkit ovat sulaneet ja nauti, mutta varo polttamasta suutasi!


Kevätseuranta

Keltaisena kuin leskenlehti. Hupaisana kuin töyhtöhyyppä. Vihreänä kuin hiirenkorva. Vikkelänä kuin sisilisko. Sellaisena saapuu kevät! Suuntaa kevätretkelle löytämään kevään merkit.

Ääni-cd

Luonto on kokonaisvaltainen elämys. Joskus kuitenkin yksittäisiin asioihin keskittymällä ympäristöään havainnoi eri tavalla. Leikkaa paperista cd-levyn muotoinen paperi ja pakkaa luontoretkellesi mukaan myös kynä.  Istahda vaikkapa metsässä puun alle ja sulje hetkeksi silmäsi. Keskity ympäriltäsi kuuluviin ääniin. Mitä ääniä kuulet? Piirrä ne cd-levylle.

Sateen ropina

Retkeily ei ole kiinni säästä, vaan varusteista. Sateella luonto näyttäytyy aivan erilaisena. Etanat ja kastemadot kaivautuvat maan pinnalle, lätäköt houkuttelevat hyppimään ja ropiseva sade rauhoittaa. Kerää sateella erilaisia astioita, kuten peltipurkkeja ja ämpäreitä soittimiksi. Aseta astiat ylösalaisin maahan ja kuuntele, miten sade ropisee niiden pintaan, muodostaen hauskoja rytmejä.

Tiesitkö?

Retkeily ja ulkoilu on suosittua meidän suomalaisten kesken. Eikä ihme, sillä metsän tuoksut ja äänet rauhoittavat mieltä. Metlan tutkimuksen mukaan jo viiden minuutin oleskelu metsässä kohentaa mielialaa ja 20 minuuttia riittää alentamaan stressitasoja. Päivittäinen ulkoilu ja retkeily ei ainoastaan ole hauskaa, vaan myös tutkitusti terveellistä.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Taide
Ulkoilu
Kaupunkireitti
Träskändan Puistosinfonia -ääniteos

Träskändan Puistosinfonia -ääniteos

Minikoulu
Puuha
Minikoulu: sarjakuva

Minikoulu: sarjakuva

Kaupunkireitti
Ulkopakopeli
Liikunta
Ulkoilu
Urban Espoon keskus -ulkopakopeli

Urban Espoon keskus -ulkopakopeli