Kurkkaa Espooseen -reitit

Tervetuloa Kurkkaa Espooseen -reiteille!  

Lapsiperheille suunnatut hauskat reitit yhdistävät liikuntaa, kirjavinkkejä ja tarinankerrontaa sekä tutustuttavat Espoon eri alueisiin.

Kurkkaa Espooseen -reitit

Reitit kattavat kaikki Espoon suuralueet. Keski-Espoon reitillä sukelletaan historiaan, Matinkylässä nautitaan merestä. Leppävaarassa teemoina ovat liikunta ja eläimet. Tapiolassa kierretään kulttuurikohteissa, Espoonlahdessa eri harrastusten parissa ja Pohjois-Espoossa luonnon helmassa. Matkaa kullakin reitillä kertyy 1–4 km ja ne ovat kuljettavissa joko kävellen tai pyörällä.

Tarina- ja liikuntareitit pohjautuvat Carlos Da Cruzin tekstittömään Kurkkaa Espooseen -kuvakirjaan. Herkullisesti kuvitettu teos esittelee Espoon kaupunkikeskukset. Teos jaetaan vuosina 2021–22 neuvolassa omaksi kaikille 4-vuotiaille.

Näin pääset pelaamaan:

  • mene puhelimella osoitteeseen play.seppo.io
  • valitse menu-valikosta kieleksi suomi  
  • valitse osallistuvasi “pelaajana”  
  • syötä pelikoodi suomenkieliseen peliin: 17E725

Huom! Jokainen rasti sisältää tarinankerrontatehtävän, toiminnallisen tehtävän ja kirjavinkin. Tarinatehtävän voi kertoa matkaseurueelle suullisesti, tai lähettää sen pelin kautta tekstinä tai äänitiedostona. 

Äänitiedostoista koostetaan ja julkaistaan myöhemmin yhteisöllinen tarinataideteos. Jos haluat lapsesi äänen ja tarinan nimettömänä mukaan taideteokseen, kirjoita sitä varten lupalappu ennen reitille lähtöä. Ota lupalapusta puhelimella kuva ja liitä se ensimmäisellä rastilla vastaukseenne.

Lapussa tulee näkyä pelaajanimesi, pelipäivä, vanhemman allekirjoitus sekä seuraava lause: "Tarinaäänitteitä, jotka lapseni (pelaajanimi x) on tällä reitillä tehnyt, saa käyttää Kurkkaa Espooseen -tarinataideteoksessa nimettöminä."

Espoon kaupungin tietosuojaselosteet löytyvät täältä: https://www.espoo.fi/tietosuojaselosteet

Tarina- ja liikuntareitit on tehnyt yhteistyössä Espoon kaupunginkirjasto, varhaiskasvatus ja tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Taide
Ulkoilu
Kaupunkireitti
Träskändan Puistosinfonia -ääniteos

Träskändan Puistosinfonia -ääniteos

Kaupunkireitti
Ulkopakopeli
Liikunta
Ulkoilu
Urban Espoon keskus -ulkopakopeli

Urban Espoon keskus -ulkopakopeli

Kaupunkireitti
Liikunta
Ulkoilu
Ulkopakopeli
Urban Matinkylä -ulkopakopeli

Urban Matinkylä -ulkopakopeli