Keran taidealue

Espoossa taide levittäytyy ympäri kaupunkikuvaa erilaisten ulkoilmagallerioiden muodossa. Yhdistä raikas ulkoilu ja taiteen katsominen, ja lähde yksin tai kaverin kanssa taiteen pariin.

Keran taidealue

Kera on kiinnostava, suuressa muutoksessa oleva alue Espoossa junaradan varrella. Se toimii laboratoriona uudelle kaupunkikulttuuriprojektille, jonka kehittymistä kannattaa lähteä kurkkimaan Keran hallien kohdalle. Voit nähdä miten Inexin vanhan logistiikkakeskuksen ympäristö askel askeleelta saa väriä ja tekstuuria ympärilleen. Katutaiteilijat Suomesta ja ulkomailta ovat jo aloittaneet teosten työstön pihamaalla.

Mistä on kyse?

Keran Halleissa, Inexin entisestä jättimäisessä logistiikkakeskuksessa (Karamalmintie 2), ja sen jättimäisessä ympäristössä on keväällä 2020 aloittanut toimintansa Kera-kollektiivi. Kaikki sai alkunsa halusta luoda jotain ainutlaatuista ja ennennäkemätöntä; miltä kuulostaisi suuri kaupunkikulttuurin keidas, joka on kaikille avoin, ja jossa kulttuuri ja taide ovat käsin kosketeltavaa?

Keran alue on helposti saavutettavissa, sillä se on vain 15 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta AB-alueella, itse hallien sijaitsessa aivan aseman vieressä.

Kera-kollektiivin kumppanina toimii Espoon kaupungin Innostava Elinvoimainen Espoo -kehitysohjelma sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut rahoittamalla ja tukemalla hanketta. Toiminnassa on myös mukana muun muassa rakennukset omistava SOK.

Miksi lähteä nyt Keraan?

Kollektiivin toiminta käynnistyy keväällä ja kesällä 2020 taideprojekteilla, jotka tuovat väriä alueelle. Ensimmäisenä taidetta pintaansa saavat aluetta ympäröivät aidat, jonka jälkeen taide alkaa levittäytymään eri puolille aluetta. Vaikka taidemuseot ja galleriat on nyt suljettu, Kerassa pääsee ulkotiloissa nauttimaan taiteesta jokaikinen päivä. Myöhemmin alueelle on suunnitteilla mm. musiikkitapahtumia.

Uusimmista teoksista saat tiedon suoraan Facebookista ja Instagramista!

Lähde kiertämään alueelle, tai hyvän kaupunkikulttuuri-idean saadessasi, ota rohkeasti yhteys Kera-kollektiiviin:

Jaakko Blomberg
jaakko@kerakollektiivi.fi
044 5478354

Arina Hiltunen
arina@kerakollektiivi.fi
040 8235732

Katso ajankohtaisin tieto somekanavista:

Facebook

Instagram

Mitä nähtävää Keran taidealueella on juuri nyt?

Taiteilija: Laura Lehtinen

Taiteilija Taneli Stenberg

Taiteilija: Frozen Helsinki

Taiteilija: Maria Björklund


Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Taide
Ulkoilu
Kaupunkireitti
Träskändan Puistosinfonia -ääniteos

Träskändan Puistosinfonia -ääniteos

EMMA
Taide
April Jazz Goes EMMA: Musiikkia, keskustelua, kuvataidetta

April Jazz Goes EMMA: Musiikkia, keskustelua, kuvataidetta

Taide
Ulkoilmagalleria
Karakallion taidealue

Karakallion taidealue