Hans Rosenström: Kaiken osana

Hans Rosenström: Kaiken osana

Espoon modernin taiteen museo EMMA esittää verkossa menestyneen taiteilijaduon teoksia. Hans Rosenströmin (s. 1978) Kaiken osana on tilallinen ääniteos, joka vie kokijansa havainnon rajamaille. Teoksen voi kokea osana Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa esittelevää Kosketus-kokoelmanäyttelyä. Se kuuluu näyttelyn osioon, joka käsittelee ihmistä, arkkitehtuuria ja rakennettua ympäristöä.

Ulkoisesti Kaiken osana muistuttaa tavallista toimistohuonetta, joka vain on rakennettu keskelle museonäyttelyä. Lasiseinien takaa kaihtimien läpi kuultaa valo ja kutsuu lähestymään. Liukuoven takaa avautuu pieni arkinen huone, jonka keskellä on tuoli. Tila tuntuu siltä kuin se olisi ollut jossain ennenkin. Kun tuolille istuu ja asettaa sen yläpuolelle ripustetut kuulokkeet päähän, valot alkavat himmentyä. ”Kaikki pinnat heijastavat valoa eri tavoin”, naisen ääni kuulokkeissa aloittaa.

Kaiken osana on äänitetty binauraalisella eli keinopää-äänityksellä. Tekniikassa keinopään molemmille puolille korvien kohdalle on asetettu mikrofonit. Suosittelemme teoksen kuuntelemista kuulokkeilla, jotta intiimi äänimaailma välittyisi mahdollisimman.

Teoksen kesto: 4 min

Pääset kuuntelemaan teoksen tästä linkistä.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

EMMA
Puuha
EMMA: etätehtäviä koululaisille

EMMA: etätehtäviä koululaisille

EMMA
Keskustelut
EMMA: taitelijahaastattelut

EMMA: taitelijahaastattelut

Dokumentti
EMMA
EMMA: dokumentit

EMMA: dokumentit