Espoon keskuksen seikkailuradio

Seikkailuradio ohjaa sinut seikkailulle Espoon keskukseen!

Montako erilaista perhosta voi bongata Espoon keskuksesta? Miksi Espoon nimi on Espoo? Kuka laittoi kannun Kannusiltaan? Mitäköhän muita yllätyksiä Espoon keskuksesta löytyy?

Luurit päähän ja kuuntelemaan: Espoon keskuksen seikkailuradiossa kuljetaan muutaman kilometrin mittainen seikkailuntäyteinen reitti yhdessä Seikkailutaidekoulun opettajien kanssa. Radiota voi kuunnella samalla paikan päällä seikkaillen tai myös nojatuolimatkalla kotona.

Reitti alkaa Entressen kirjaston takaa ja loppuu keskiajalle! Hyppää mukaan!

Kokonaisuuden on toteuttanut Seikkailutaidekoulu.

Espoon keskuksen seikkailuradio

Seikkailuradio ja -kartta

Tämä kartta ja äänite auttavat sinua kulkemaan seikkailureitin Espoon keskuksessa. Luurit päähän ja kuuntelemaan! Seikkailuradiossa kuljetaan muutaman kilometrin mittainen seikkailuntäyteinen reitti yhdessä Seikkailutaidekoulun opettajien kanssa. Radiota voi kuunnella samalla paikan päällä seikkaillen tai myös nojatuolimatkalla kotona. Seikkailuradiossa on hurjan paljon hauskaa lisätietoa Espoon keskuksesta! Opit ainakin montako erilaista perhosta voi bongata Espoon keskuksesta, miksi Espoon nimi on Espoo ja kuka laittoi kannun Kannusiltaan! Mitäköhän muita yllätyksiä Espoon keskuksesta löytyy?

Reitti alkaa Entressen kirjaston takaa ja loppuu keskiajalle! Voit jakaa tunnelmia seikkailultasi hastagilla #espoonseikkailupolut.Kivaa seikkailua!

Kaiken tarvittavan tiedon saat äänitettä kuuntelemalla, mutta tässä hieman lisätietoa kartan pisteistä:

1. Lähtöpiste Valatorilla
Reitti alkaa Entressen kirjaston takaa Valatorilta. Jos haluat aloittaa seikkailusi leikkimällä, tässä on ehkä reitin paras paikka leikkiä piilosta! Muussa tapauksessa jatka matkaa juna-asemalle siltaa pitkin ja kohti seikkailua!

2. Äspe
Junaraiteiden yli menevällä sillalla on hieno taideteos, Mikko Rikalan teos Äspe. Teos on tunnelin katossa ja lattiassa ja liittyy Espoon nimen historiaan! Sitä ihastellessa voi myös bongailla junia ja näkymää Espoon keskukseen.

3. Ilmestys
Pekka Kauhasen taideteos Ilmestys on hauskassa kohdassa, kun tunnelissa kulkenut tie tekee pienen kiemuran ja laskeutuu alas. Teos on arvoituksellinen lentävä mekko, mutta mitä muuta siinä näkyy? Ehkä pieniä eläimiä? Kukakohan näkymätön tyyppi on mekon sisällä? Montako Pekka Kauhasen lentävää mekkoa bongaat vielä reitin varrella?

4. Ruusutarha
Tässä paikassa voi ihastella Espoon keskuksen upeimpia monivärisiä ruusuja sekä Espoon tuomiokirkkoa! Se on Espoon tärkein historiallinen rakennus, koko pääkaupunkiseudun toisiksi vanhin rakennus, ja yli viisi sataa vuotta vanha. Ja kaiken lisäksi sen vieressä on myös tiettävästi Suomen vanhin säilynyt savusauna! Tässä kohdassa seikkailureitti tekeekin kaarteen ylös kohti pientä kukkulaa, eli vielä ei mennäkään joelle.

5. Kannusillanmäki
Kannusillanmäen huipulla on reitin näköalapaikka. Koko kukkula on hauska luontokohde, sillä se on säilynyt melkein rakentamattomana – sillan ulkopuoli on rakentamaton metsikkö, mutta sisäpuoli rakennettu väestönsuojaksi. Tältä mäeltä on löytynyt paitsi hienoja kasveja, myös satoja erilaisia perhoslajikkeita. Yllättävän hieno luontopaikka ihan juna-aseman lähellä!

6. Kannusilta
Tämä silta on rakennettu antiikin aikaisella rakennustekniikalla Espoon 500-vuotissyntymäpäivien synttärilahjaksi, mutta tässä ihan samalla paikalla on ollut silta jo satojen vuosien ajan. Radiolla kerrotaan aika yllättävä tarina miten se on saanut nimensä! Silta kuljettaa sinut nyt kohti seuraavaa radion pistettä.

7. Kuninkaantie
Satoja vuosia sitten tässä kulki Kuninkaantie, reitti Norjasta Venäjälle. Reittiä pitkin kuljettiin eri linnojen väliä ja ainakin yksi kuningaskin on siitä kulkenut. Hauska huomata, miten satoja vuosia vanhat asiat edelleen vaikuttavat siihen missä nykyajan Espoossa tiet menevät ja missä ihmiset kulkevat ja asuvat. Edelleenkin tässä menee tämä reitti, nykyään ihan asfaltoituna, vaikka aika harva espoolainen kulkee kovinkaan usein Viipurin ja Turun linnan väliä.

8. Eväspaikka
Reitti loppuu kivaan kuusikkoon, jossa voi syödä eväitä, kuunnella viereisen tien huminaa ja kuvitella miltä Kuninkaantien kärryjen kolina ja hevosten kävely kuulosti satoja vuosia sitten. Tässä kuusikossa voisi olla hyviä paikkoja myös majaleikeille kun eväät on syöty!

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Taide
Ulkoilu
Kaupunkireitti
Träskändan Puistosinfonia -ääniteos

Träskändan Puistosinfonia -ääniteos

Kaupunkireitti
Ulkopakopeli
Liikunta
Ulkoilu
Urban Espoon keskus -ulkopakopeli

Urban Espoon keskus -ulkopakopeli

Kaupunkireitti
Liikunta
Ulkoilu
Ulkopakopeli
Urban Matinkylä -ulkopakopeli

Urban Matinkylä -ulkopakopeli