Metroarkkitehtuuri: Niittykumpu

Länsimetron asemat ovat täynnä kiinnostavia arkkitehtonisia yksityiskohtia. Lähde inspiroivalle metromatkalle ja kiinnitä huomiosi asemien estetiikkaan tämän oppaan avulla.

Metroarkkitehtuuri: Niittykumpu

Aseman inspiraationa on toiminut kesäinen niitty, Niittykumpu. Tällä asemalla punertava puoli vie matkaajan itään, kohti Helsinkiä, ja vihreä puoli länteen, syvemmälle Espooseen.

Niittykummun aseman yleisilme

Laiturien sivuseinissä on kuvattuna maitohorsman punaa ja ruohon vehreyttä, jotka ovat kuvataiteilija Mari Rantasen kynästä. Tunnelma asemalla — syvällä maan alla — on jopa kesäinen, kun hengittää sisään taiteilijan luomaa illuusiota kesästä ja vihreästä kukkaniitystä.

Jos ei tietäisi, voisi luulla että blokkirakenteen inspiraationa on toiminut 8-bittinen tietokonepeli Space Invaders. Ajatuksen painottamisen vuoksi kuva on käännetty ylösalaisin.

lähikuva ylösalaisin sivuseinän blokkirakenteesta
Lasia ja betonia

Värin lisäksi asemaa hallitsee lasin ja betonin harmoninen yhdistelmä, jota löytyy laiturin molemmista päistä.

Lähikuva värikkäästä seinästä

Liukuportaiden yläpäässä on täydellinen, värikäs selfie -seinä! #niittykumpuselfie

Välitilaan jätetty paljas kallioseinä muistuttaa, että olemme turvassa maan sisällä. Tilan upeat maanläheiset värit – kiven eri sävyt, harmaa betonilattia, vaalea katto – ovat jopa meditatiivisia.

Kallioseinämä

Seinien virtaviivaiset, heijastavat metallilevyt tasapainottavat rouheaa kalliota. Vinoon asetellut seinäelementit liikuttavat kulkijaa käytävällä eteenpäin.

Sinisenvihreät seinät ja vaalea katto

Ylemmässä kerroksessa vihersinisävyiset seinät muistuttavat Matinkylän aseman vastaavista. Pyöristetyt kulmat ja rauhoittavat värit ovat omiaan pyöreiden kattovalaisimien kanssa.

Kuvat 4, 2, 6, 27, 12, 17, 19, 20, 25: Robert Sjöblom
Kuva 28, teksti: Tarja van Veldhoven

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Metro
Metroarkkitehtuuri: Lauttasaari

Metroarkkitehtuuri: Lauttasaari

Metro
Metroarkkitehtuuri: Koivusaari

Metroarkkitehtuuri: Koivusaari

Metro
Metroarkkitehtuuri: Keilaniemi

Metroarkkitehtuuri: Keilaniemi