Metroarkkitehtuuri: Keilaniemi

Länsimetron asemat ovat täynnä kiinnostavia arkkitehtonisia yksityiskohtia. Lähde inspiroivalle metromatkalle ja kiinnitä huomiosi asemien estetiikkaan tämän oppaan avulla.

Metroarkkitehtuuri: Keilaniemi

Ensimmäisenä silmä hakeutuu Keilaniemessä laiturin taidekattoon, joka on suunnittelijoiden Grönlund & Nisunen käsialaa. Asemaa on kutsuttu virtaviivaiseksi, mutta seesteiseksi, lämpimäksi, mutta cooliksi.

Yleiskuva Keilaniemen laiturilta

Tarkoin sijoitetut valot luovat asemalle syvyyttä. Valosommitelma on houkutteleva, jopa futuristinen. Tila huokuu myös vahvasti bisneshenkisyyttä.

Yksityiskohta putkimaisista kattovalaisimista
Aseman penkit ja ohimenevä metro

Asema käsitetään toisiaan tukevien teemojen asemana, jossa yhdistyy työ & asuminen, meri & maa, Helsinki & Espoo. Pudotetun, vaalean alakaton ansiosta laituri tuo jossain määrin myös mieleen toimistotalon. Laiturin sivuilla on vahva, valkoinen kontrasti.

Alakatto

Eteläisemmän sisäänkäynnin liukuportaiden seinät jatkavat toisiaan tukevaa teemaa. Yhdellä puolen valaistu lasi tyynnyttää toisen puolen keskenään kisailevia pilkkuja.

Värimaailma muuttuu täysin maanpinnalle mentäessä ja merensininen tunnelma rauhoittaa mieltä. Väri on mitä täydellisin sinisin: on kuin pulahtaisi hetkeksi lämpöisen meren syleilyyn.

Siniset liukuporrasseinät

Ylemmissä liukuportaissa avautuu näkymä suuren, vinon ikkunan kautta sinisävyiseen kerrostaloon, joka jatkaa aseman tunnelmaa.

Näkymä liukuportaista

Keilaniementien liukuportaiden harmaan eri sävyt täydentävät peilaavaa ja virtaviivaista sinistä.

Pieni, dynaaminen kattoikkuna antaa pienen esimaun säästä.

Kattoikkuna

Toisen sisäänkäyntirakennuksen muoto muistuttaa kalliota ja kertoo samalla tarinan siitä mihin sisäänkäynnin ovet matkailijan johdattavat: syvälle maan alle.

Rakennus ulkoa

Valokuvat 1, 11, 12, 15, 20, 4, 3, 8, 17: Robert Sjöblom
Teksti, kuva 22: Tarja van Veldhoven

Sinua saattaisi myös kiinnostaa

Metro
Metroarkkitehtuuri: Lauttasaari

Metroarkkitehtuuri: Lauttasaari

Metro
Metroarkkitehtuuri: Koivusaari

Metroarkkitehtuuri: Koivusaari

Metro
Metroarkkitehtuuri: Aalto-yliopisto

Metroarkkitehtuuri: Aalto-yliopisto