Emel

29.5.2021
-
12.6.2021
Video tulee nähtäville myöhemmin

Konserttitallenne on katsottavissa 29.5. klo 19 - 12.6. klo 19

Tunisian vallankumouksen äänenä tunnetuksi tullut laulaja-lauluntekijä Emel Mathlouthi tuo tyylikkään olohuonekonserttinsa kaikkien saataville Urban Espoo -alustalle – suoraan Pariisista. Emel Mathloutin Suomen ensiesiintyminen Sellosalissa on koronatilanteen vuoksi ensin siirtynyt ja sitten peruuntunut kokonaan, mutta pääsemme nyt kokemaan hänen musiikkiaan eksklusiivisesti vain Urban Espoossa nähtävältä, maksuttomalta tallenteelta.

Emel
on vaikuttava taiteilija, jonka työ kiellettiin Tunisiassa vuosina 2008-2011, kun Emel oli noussut maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen protestilaulullaan Kelmti Horra (”Sanani on vapaa”). Laulusta tuli Tunisian vallankumouksen hymni. Emelin musiikki on iskevää kritiikkiä nykypäivän yhteiskunnasta, jota hänen vangitseva
äänensä vahvistaa entisestään.

Kolmannella albumillaan Everywhere We Looked Was Burning (2019, Partisan Records) Emel päätti ensimmäistä kertaa laulaa suurimman osan kappaleista englanniksi. Levy on luonnon ja musiikin symbioosi: artisti vietti tunteja nauhoittaen metsän, tuulen, veden ja tulen ääniä. Studiossa hän yhdisteli ja sovitti näitä äänimaisemia yhteen musiikkinsa kanssa kotitekoisilla syntetisaattoreilla, kosketin- ja lyömäsoittimilla. Chris Tabron (Beyoncé, Nicki Minaj, The Strokes) ja Marta Salogni
(Björk, M.I.A., Liars) vastaavat levyn loppumiksauksesta.

Yli 40:ssä maassa ja monella merkittävällä festivaalilla esiintynyt Emel majailee New Yorkissa vietettyjen vuosien jälkeen nykyään Pariisissa. Hän teki kuitenkin paluun synnyinmaahansa vuonna 2020. Tunisiassa koronakaranteenissa vietetyn ajan tunnelmista syntyi viimeisin albumi, The Tunis Diaries (2020, Partisan Records).

Urban Espoon olohuonekonsertissa kuullaan Emelin vaikuttavan äänen lisäksi koskettimia (Maria Davy), kitaraa (Karim Attoumane) ja selloa (Charlotte Patel).

- "Emel Mathlouthi on 2000-luvun muutoksen katalyytti" (NPR).Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tapiola Sinfonietta: Iltapäiväkonsertti

Tapiola Sinfonietta: Iltapäiväkonsertti