VILDÁ-duon virtuaalikonsertti juhlistaa saamelaisten kansallispäivää 6.2.!

Julkaistu
3.2.2022
Saamelaisten kansallispäivän 6.2. kunniaksi Urban Espoossa koetaan VILDÁ-duon virtuaalinen konsertti! Sellosalissa kuvattu taltiointi on katsottavissa 17.2. saakka osoitteessa urbanespoo.fi/lava/vilda.

Saamelaisten kansallispäivän 6.2. kunniaksi Urban Espoossa koetaan VILDÁ-duon virtuaalinen konsertti!

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut ja Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen. 

VILDÁn esikoisalbumi Vildaluodda - Wildprint (2019, Bafe’s Factory) sai heti ilmestyttyään runsaasti kansainvälistä huomiota ja on valittu muun muassa Songlines Magazinessa vuoden kymmenen parhaan levyn joukkoon. VILDÁ on sittemmin keikkaillut Pohjoismaissa, Bulgariassa, Ranskassa, Espanjassa, Kanadassa ja Skotlannissa. Tammikuussa 2021 VILDÁ valittiin Music Moves Europe Talent Awards 2021 -voittajaksi maineikkaalla ESNS-festivaalilla Hollannissa.  

Hildá Länsman  – joiku, laulu, kehärumpu 
Viivi Maria Saarenkylä – harmonikka, efektit 

Hildá Länsman on kipuamassa vauhdilla Utsjoelta koko kansan tietoisuuteen upeaäänisenä joikaaja-laulajana, joka tunnetaan muun muassa Solju ja Gájanas -yhtyeistä.  

Viivi Maria Saarenkylä on kansainvälisissä musiikkikilpailuissa palkittu nuori harmonikkavirtuoosi ja Vuoden Harmonikkataiteilija 2018, jonka musiikkiin on lukuisilta keikkareissuilta tarttunut vivahteita eri puolilta maailmaa. 

Konsertti on ensiesityksessä 6.2. klo 15 ja katsottavissa 17.2.2022 saakka.

 

← Takaisin ajankohtaisiin